Veel gestelde vragen

french met roos
Wat zijn gelnagels
Met behulp van UV-gel worden de natuurlijke nagels verstevigd en eventueel verlengd. Het is een pijnloze behandeling die zowel voor de nagelbijter als de zelfbewuste dames kan toegepast worden.
Je nagels worden eerst voorbereid op de behandeling. Indien het nodig of gewenst is, kan je je eigen nagels laten verlengen door middel van een sjabloon of tips. Bij de tips wordt er hypoallergene lijm gebruikt, die minder kans geeft op irritatie. Ook maak ik gebruik van kwaliteitsvolle gels, die enkel gebruikt worden in professionele schoonheidscentra.
Je onderhoudt je nagels het beste door de eerste 24 uur na het plaatsen van de nagels geen warm water te gebruiken. Bij het schoonmaken of gebruiken van bijtende producten dienen beschermende handschoenen gebruikt te worden. Om je nagelriemen zacht te houden, wordt het dagelijks gebruik van een nagelriemolie zeer aangeraden.
Als je een afspraak maakt om gelnagels te laten plaatsen, hou er dan rekening mee dat ik een tweetal uurtjes van je tijd nodig ga hebben. Indien je tips laat plaatsen, duurt het nog iets langer (dit moet je meestal maar 1 keer laten doen als je je nagels goed verzorgt) Je betaalt hiervoor 55 euro (exclusief nail art). Zonder tips betaal je 40 euro. Gedurende één week na je behandeling krijg je een week garantie. De onderhoudsmaatregelen dienen dan wel strikt gevolgd te worden.
Het resultaat van deze make-over kan tot 4 weken mooi blijven, als je je handen en nagels netjes onderhoudt.

Wanneer en waarom worden tips gebruikt?
Tips zijn kunstnagels die op je natuurlijke nagels gekleefd worden, zonder deze te beschadigen. De gellaag wordt hier bovenop aangebracht. Op deze wijze heb je meteen stevige en mooie lange nagels zonder te wachten. Als je nagels groeien, groeit de tip uit en zorgt de sterke gel ervoor dat je lange nagels kan houden. Indien je van kort naar lang wil gaan zonder te wachten, zijn tips dus aangewezen.

Hoe lang duurt het voor mijn nagels moeten worden bijgewerkt?
Naarmate je natuurlijke nagels groeien, groeit ook de gel mee uit. Je nagels dienen dan terug op lengte gebracht te worden. Verder dienen je nagels terug een gellaag te krijgen tot tegen de nagelriem. Afhankelijk van de groeisnelheid duurt dit 2 à 4 weken. Bij de grote meerderheid dienen de nagels na 3 weken bijgewerkt te worden.
Als u dat niet zou doen, dan zouden de kunstnagels kunnen gaan breken en uiteindelijk uw eigen nagels beschadigen.

Bij de nabehandeling wordt 3/4 van het product bovenop weggevijld. Deze wordt weer opnieuw opgebouwd door een nieuw aangebracht product, ook worden de nagels weer in de gewenste lengte gevijld.
Herstelling
Wanneer één of enkele nagels zouden afbreken of loskomen, heb je niet per sé een bijwerking nodig. Je kan een afspraak maken om de beschadigde nagel te laten herstellen, dit kost je nog geen kwartiertje van je tijd!
Heb je een afgebroken of losgekomen nagel binnen de week na het plaatsen of bijwerken van je nagels? Wees gerust, als je de voorzorgsmaatregelen gerespecteerd hebt, kan je in deze periode je nagel gratis laten herstellen.
Komt je nagel later los of breekt hij af? Dan betaal je slechts 3 euro per nagel (exclusief nail art)

Als het me niet bevalt, kunnen de nagels er dan weer af?
Ja, de kunstnagels kunnen in de nagelstudio weer vakkundig verwijderd worden door deze er geheel netjes af te vijlen. Als de kunstnagels op de juiste manier en zonder de echte nagels te beschadigen zijn verwijderd, ondervinden de natuurlijke nagels hiervan absoluut geen nadelige gevolgen.
Probeer nooit kunstnagels zelf te verwijderen door middel van breken of bijten, omdat dan de natuurlijke nagel hierdoor ernstig beschadigd kan worden!

Welke afwerkingen zijn er mogelijk?
Je nagels kunnen op 3 manieren afgewerkt worden::
• natural – met enkel een transparante laag over de nagels
• colour – met een in de massa gekleurde gel lijkt het of je nagels gelakt zijn
• french – een stijlvolle zachtroze vulling met een witte nagelrand
Ook wat de vorm betreft heb je tal van mogelijkheden: lang, kort, rond, puntig, recht …

Doet het plaatsen van gelnagels pijn?

Neen! Je natuurlijke nagels worden met een vijl opgeruwd om de gel of de tip beter te doen hechten. Het is enkel bij zeer dunne nagels of bij te lang frezen of vijlen dat de warmte, ontwikkeld door het uithardingsproces, hinderlijk kan zijn.

Worden mijn natuurlijke nagels beschadigd?
Zoals gezegd, worden je natuurlijke nagels enkel licht opgeruwd. We werken met kwaliteitsproducten en de nodige zorg zodat je nagels niet aangetast worden. Je gelnagels kunnen achteraf ook verwijderd worden! Probeer dit laatste echter nooit zelf te doen!

Waarop moet ik letten bij het dragen van gelnagels?
De gellaag op je nagels vormt een verstevigende bescherming. Je nagels zijn dus minder gevoelig, breken minder snel en scheuren minder eenvoudig in. Door het feit dat je je nagels misschien langer gaat dragen kan dit mogelijk hinderlijk zijn voor bepaalde handelingen.
Knip je gelnagels nooit maar vijl ze bij met een speciale vijl.
Draag handschoenen bij het gebruik van bijtende chemische middelen (terpentijn, aceton e.d.) maar die zijn ook voor je natuurlijke nagels allerminst goed.
Om je nagels in topconditie te houden is het sterk aan te bevelen om je nagelriemen dagelijks met nagelriemolie te verzorgen en terug te duwen.

Wat is gelpolish?
Gelpolish is een nagellak die men op de natuurlijke nagel plaats. Het verschil met een gewone nagellak is, dat hij 2 tot 3 weken blijft zonder af te brokkelen. Hij biedt namelijk het gemak van nagellak met de kwaliteit van gel. Met een beperkte voorbereiding en zonder navijlen worden natuurlijke nagels met UV Gel Polish verstevigd en gelijktijdig gelakt in een kleur die wekenlang mooi blijft. De UV Gel Polish kan ook op kunstnagels worden aangebracht. De UV Gelpolish is direct droog en hardt uit in uv- en led licht. Nadien is deze makkelijk te verwijderen, en dit zonder te moeten vijlen op de natuurlijke nagel. Dit kan u echter niet zelf en moet bij uw nagelstyliste gebeuren.